Cum se folosesc corect difuzorele de parfum cu bețișoare?

parfum ambiental Divinessenze Italia

Observăm că, unul dintre motivele pentru care oamenii uită să ia în considerare varianta de difuzoare de parfum cu bețișoare pentru a aduce un plus de prospețime și personalitate unei camere, este pentru că nu știu cum să folosească corect această metodă.

Primim întrebarea: ,, Cât ține parfumul?’’ și mereu avem în buzunar răspunsul unui profesionist ,,Depinde’’. Și chiar așa este. Durata de viață a unui parfum de ambient depinde de mulți factori. Cel mai important este modul corect de folosire.

Dacă suntem 2 minute atenți, experiența cu un astfel de parfum poate fi una absolut minunată.

3 Greșeli de evitat

Prima și cea mai mare greșeală pe care am văzut-o în rândul consumatorilor este aceea de a nu întoarce bețișoarele la timp sau și mai rău, de a nu le întoarce niciodată. Parfumul din sticluță se emană în atmosferă de pe vârful bețișoarelor care sunt îmbibate. În momentul în care vârful bețișoarelor se usucă, acestea trebuie să fie umezite din nou. Astfel, se întorc bețișoarele cu vârful umezit în sus, întotdeauna pentru a menține constantă intensitatea mirosului plăcut în cameră. Este recomandat să facem acest lucru aproximativ de 2-4 ori pe săptămână sau ori de câte ori simțim nevoia.  

A doua greșeală care poate duce la insatisfacții legat de aceste produse este poziționarea incorectă a difuzorului.

Sticluța de parfum trebuie sa fie poziționată la o înălțime medie de aproximativ 1,00-1,50 m. Pentru a ne bucura din plin de beneficiile unui parfum ambiental, în primul rând trebuie să îl putem mirosi. Dacă vom urca sticluța de parfum undeva sus pe dulap, eficiența mirosului ni se va părea scăzută deoarece tot aerul parfumat va fi mai sus decât nivelul nasului nostru și îl vom simți foarte puțin comparativ cu varianta în care îl poziționăm corect.

O măsuță de cafea, un stativ delicat sau o masă de birou pot fi variantele ideale de poziționare pentru ca difuzorul de parufm să își facă cel mai bine treaba.

A treia greșeală pe care am dori să o menționăm aici ține în continuare de poziționare. De data asta ne vom referi însă la circulația aerului.

Particulele de parfum se vor împrăștia în aer purtate fiind de curenții care circulă în jurul sticluței. O adiere ușoară de vânt este suficientă pentru a face asta.

Așadar, ideal ar fi să așezați difuzorul cu bețișoare într-o zonă în care există o minimă circulație a aerului ( aproape de intrarea în cameră, într-un loc aerisit, un culoar de circulație, etc.)

Dacă așezăm parfumul într-un colțișor și uităm de el acolo, cu siguranță că și el va uita de noi, evaporându-se încet.

Utilizate corect, odorizantele de cameră cu bețișoare pot oferi o experiență senzorială deosebită, cu eforturi minime.

Difuzoarele cu bețișoare sunt preferate de mulți tocmai pentru ușurința cu care parfumul poate pătrunde într-o încăpere, pentru aspectul plăcut pe care îl dau unui spațiu și pentru faptul că se pot așeza și muta oriunde, nefiind dependente de o priză sau un set de baterii.

Vă invităm să încercați un difuzor cu bețișoare parfumate pentru o experiență olfactivă minunată, acasă sau la birou sau oriunde vi se pare potrivit.